2016. júl 28.

Pokéball dobás tippek - hogyan dobj okosan

írta: Zozzancs
Pokéball dobás tippek - hogyan dobj okosan

Nem véletlen, hogy nemrég megjelent egy kifejezetten Pokemon GO! -hoz készült 3D nyomtatott telefon "tok", már ha lehet így nevezni. Egy olyan műanyag alkalmatosságról van szó, ami segít a tökéletes Pokéball dobásban. Merthogy nem mindegy, hogyan sikerül az a bizonyos dobás.

  • Sokkal könnyebb dolgod van, ha kikapcsolod az "AR"-t (augmented reality), azaz a pokémonok nem a nappalidban vagy az utcán jelennek meg a teleofn kameráját használva, hanem egy egyszerű zöld réten, annak is a kellős közepén. És itt a lényeg: a közepén. A pokémonok nem mozdulnak akkor sem, ha te közben mozogsz a telefonoddal, így sokkal könnyebb a pontos dobás. Nem mellesleg az AR kikapcsolásával az akkumulátort is kíméled.
  • Zöld - Sárga - Piros karika a pokémon körül - biztos láttad már, hogy a kiszemelt pokémon körül megjelenik egy egyre zsugorodó karika. A játék elején ez általában zöld, ez jelzi, hogy viszonylag könnyen befogható pokémonnal van dogunk. Ahogy egyre erősödsz, egyre magasabb szintű pokémonokkal találkozol, így a karika sárgás, később pirosas is lehet. Minél sárgább / pirosabb a kör, annál nehezebb dolgod lesz. Ilyen esetekben érdemes "beetetni" Strawberry-vel, amitől valamelyes megenyhül a kiszemelt pokémon, nagyob eséllyel tudod elkapni úgy, hogy bent is maradjon a pokéball-ban. Erősebb lények esetén könnyen előfordulhat, hogy elsőre nem marad bent, kiszabadul, sőt az is előforulhat, hogy elszelel. Később, igazi nagyvadak esetén érdemes a hagyományos pokéball helyett valami izmosabbat használni - pl Great Ball. Az elején ilyened még nem lesz, nekem azt hiszem valahol 10-es level után kicsivel érkezett az első ilyen kék pokéball.
  • Nice, Great és Excellent bonus - Nem mindegy pontosan hova érkezik a dobás. Bár pontos leírást nem nagyon találtam róla, a tapasztalat azt mutatja, hogy ha a zsugorogó körön belülre sikerül dobnod, Nice, Great vagy Excellent bónuszt kapsz. Nice akkor jár, ha viszonylag nagy a karika, Excellent akkor, ha kicsi - és persze beletaláltál, Great valahol a kettő között.
    Vigyázat, egyes pokémon go leírások szerint ha a zsugorodó kör és a fehér állandó méretű kör közé sikerül dobnod, a pokémon nagy eséllyel meglóg - erre ugye annál nagyobb esélyed van, minél kisebb a kör, azaz minél jobban hajtasz az Excellent bónuszra.
  • Curveball bonus - Tudtad, hogy dobás előtt "megpörgetve" a labdát extra pontokat kaphatsz? Így persze nehezebb a dobás, de gyakorlat teszi a mestert :)
    Hogyan pörgest meg a labdát? Egyszerűen rajzolj az ujjaddal karikákat a labda körül, és már forog is. Vigyázz, ahogy a neve is jelzi curveball = "kanyarlabda", ilyenkor a pokéball ívben repül.

 

pokemon-go-pokeball.PNG

Szólj hozzá

great nice pokémon excellent throw pokéball