2016. júl 27.

Pokémon GO! vs Akku idő, képernyőzár

írta: Zozzancs
Pokémon GO! vs Akku idő, képernyőzár

Nyilván észrevetted, hogy a pokemon go nagyon gyorsan meríti a telefonod. Miért van ez? Folyamatos GPS használat és folyamatosan aktív kijelző. Emellett az "augmented reality" sem segít. Ha spórolni akarsz az akkuval, gondolnád, hogy kikapcsolod a kijelzőt, és minden rendben lesz, de ma még ez sajnos nem így van. Kikapcsolt kijelzővel a játék olyannyira nem csinál semmit, hogy a megtett távolságot sem számolja és a környező pokémonokat sem jelzi a szokásos rezgéssel. Egy valamit csinál ilyenkor, számolja az eltelt időt, azaz felhasznált időkorlátos jóságok - pl az illatgyergya cucc, ami vonzza a pokémonokat, vagy a lucky egg - ilyenkor is fogynak. 

Nem érdemes tehát lezárt képernyővel hosszabb sétába kezdeni, olyan lesz, mintha meg sem történt volna. Reméljük a közeljövőben ezen azért változtatni fognak a fejlesztők.

Mit tehetsz, hogy mégis tovább bírd akkuval? 

  • Kapcsold ki az "AR"-t (augmented reality) - Pokéball dobálás közben a jobb felső sarokban fogsz látni egy AR feliratú kapcsolót. Ugyanígy egy-egy Gym csatában is ki tudod kapcsolni. Ez azt fogja eredményezni, hogy a pokémonok az eddig megszokott valóságra vetített forma helyett egy szimpla zöld mezőn lesznek láthatók. 
    Így egyébként könnyebben el is tudod őket kapni, sokkal jobban egyhelyben állnak.
  • Kapcsold be az akku kímélő üzemmódot a beállításoknál. Ezt bekapcsolva, ha a telefont fejjel lefelé fordítod a kép elsötétül, nincsenek animációk, csak egy alig kivehető Pokémon GO! logo. Mikor fogod ezt használni? Fejjel lefelé pl akkor tartod automatikusan a telefonod, ha sétálsz, de nem nézed, csak a kezedben tartod magad mellett. Próbáld ki :) 
    Ilyenkor a kijelző nincs kikapcsolva, a játék ugyanúgy megy tovább, jelez pokémonokra, számolja a megtett távolságot és minden egyéb megszokott dolog működik.
    Arra figyelj, hogy a telefonod beállításaitól függően egy idő után a képernyő magától lezár ha nem nyúlsz a játékhoz, érdemes néha-néha rápillantani.
  • Kapcsold ki a zenét - ha még nem tetted meg, nem sok, de ez is fölösleges erőforrásokat használ

 

pokemon-go-akku-kimelo-beallitasok.jpg

Szólj hozzá